RĂMÂNE ÎN TOP

DN2 E85 rămâne cel mai periculos drum național atât din județul Buzău, cât și din țară. Acesta a căpătat un renume trist din cauza numărului mare de accidente rutiere, înregistrate de-a lungul timpului. E85 este singurul drum care leagă sudul ţării de Moldova şi este permanent în topul şoselelor cu cei mai mulţi morţi în urma accidentelor rutiere. De altfel, numărul crucilor este mai mare decât cel al bornelor kilometrice. Nici anul 2023 nu face o excepție de la regulă pe acest tronson. Spre exemplu, în primele 5 luni ale acestui an, s-au semnalat 5 accidente foarte grave, unele soldate și cu decese.

Un accident mortal pe DN2E85, în care au fost implicați motociliști, s-a produs la finele lunii mai a acestui an. Motociclistul şi pasagera din spatele lui, amândoi de 28 de ani, se îndreptau spre Capitală, în timp ce camionul, condus de un bărbat care circula din sensul opus i-a izbit frontal. Cei doi n-au avut atunci nicio șansă. Au murit pe loc. Odată cu încălzirea vremii apar și tot mai multe cazuri de motociclisti accidentați pe drumurile din județ. De vină, spun unii șoferi, ar fi viteza cu care circulă aceștia.

Periculoase, au devenit și alte drumuri naționale care tranzitează județul.  Drumul Național 10, spun polițiștii rutieri, a devenit tot mai aglomerat din punct de vedere al traficului.

În perioada ianuarie – mai 2023, pe toate drumurile din județ s-au semnalat 21 de accidente. Polițiștii rutieri spun însă că, în ciuda acestor cifre, evoluţia accidentelor grave de circulaţie a înregistrat un trend descendent, atât în ceea ce priveşte numărul, cât şi urmările acestora. 16 persoane au decedat în accidente rutiere, în primele 5 luni ale anului, cu 3 persoane mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Related posts